Поморийката Албена Пенева отново покори морската шир

С изключително темпо, упоритост и стоицизъм Албена Пенева съумя да превземе повече от 3 километра морска шир за по-малко от час и половина. Поредният опит на 55-годишната поморийка започна като амбициозно начинание и завърши като още една спечелена битка срещу лимитите на времето, пространството и физическите затруднения.
В 10.15 часа сутринта Албена стартира прехода си от източния плаж на Поморие. Част от помощния екип, който през цялото време я следваше, бе зам.-кметът Илия Джингов, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Със завидна скорост, плувайки по гръб, Пенева смело преодоляваше вълните по пътя си до плаж „Буната”, където пред смаяните погледи на десетки плажуващи финишира малко след 11.30 часа.
Тазгодишното постижение на Албена бе в памет на ветроходецa Кирил Кабадаиев. В преходите от изминалите три години той неотлъчно я придружаваше с помощната си лодка, давайки й напътствия и кураж и споделяйки каузата й.
Източник на неизчерпаемата сила на поморийката е желанието да предизвика обществото и ясно да заяви – хората с инвалидност не бива да бъдат подценявани, а следва да получат уважение и адмирации за своя дух и упорит труд.