XI Национален фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави в Поморие

В „Ритъма на морето” неуморно тактуваха стотици жители и гости на слънчево Поморие. Две последователни вечери – 01 и 02.09.2015 г. многолюдната публика на площада пред читалище „Просвета 1888” бе в плен на вълшебни музика и танц. Не слова сътвориха магията, а красивите движения и мелодични звуци в рамките на Националния фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави.
Цветното събитие се проведе в града ни за единадесети пореден път като част от програмата на празниците “Море от вино”. Превърналия се в традиция фестивал отново обедини талантливи духови и мажоретни състави от цялата страна. Обедини ги, защото „Ритъмът на морето” няма конкурсен характер, той създава приятелства между хора от различни възрасти и им дава възможност за обмяна на творчески идеи.
Погледите бяха приковани още в самото начало със забележително дефиле по пешеходната улица на града. Участие в него взеха всички състави, а именно:
– Мажоретен състав “Миладина” – гр. Бургас
– Представителен мажоретен състав “Светла” – гр. Елин Пелин
– Мажоретен състав – гр. Своге
– Студио за модерен балет “Дъга” – гр. Ахелой
– Мажоретен състав и Танцова формация “Фреш” при НЧ “Просвета 1888” – гр. Поморие
– Общински духов оркестър – гр. Поморие
– Ученически духов оркестър при община Поморие
– Фанфарен оркестър – гр. Ветово
– Духов оркестър “Костадин Манов” – гр. Свиленград
– Градски духов оркестър “Михаил Биков” – гр. Шумен

Единадесетото издание на Националния фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави бе официално открито от заместник-кмета на община Поморие Илия Джингов. Той приветства всички присъстващи и им пожела да се насладят и почерпят от положителния заряд на сцената.
Атрактивните танцови съчетания и впечатляващи музикални изпълнения заслужиха аплодисментите на публиката и провокираха много усмивки и настроение през двете фестивални вечери.
Председателят на читалище “Просвета 1888” Милчо Талев връчи на всички участници дипломи, плакети и подаръци от Община Поморие. Така „Ритъмът на морето” – Поморие 2015 завърши с пожелание за нови срещи.