Поморие призова БФС и „Левски” да уважават малките клубове

Ръководството на ОФК Поморие не вижда никаква логика в преместването на мача с „Левски” за купата на България. Както е известно, БФС определи 1/16-финалът от турнира на 24 септември като „рисков” и не разреши да се играе на стадиона в градчето на 20 км от Бургас. Двата отбора ще се срещнат на „Лазур” в Бургас. Така чиновниците провалиха идеята на поморийци да превърнат футболния сблъсък в празник за цялата местна общественост, чийто дух е приповдигнат от отличното представяне на отбора. Новакът е хит на сезона в „Б” група, оглавявайки класирането след 7-мия кръг.

„БФС и “Левски” си позволяват да се отнасят с неуважение към малките клубове и това трябва да се промени. Нашият стадион е лицензиран за професионален футбол, разполага с 2000 закрити седящи места, осветление, ВИП зона, журналистически кабини, позиции за телевизионно излъчване. Не виждам къде нарушаваме наредбата, ако осигурим достъп на 250 фенове на гостите, а останалите да са фенове на Поморие”, заяви спортният мениджър Огнян Ралев.

“Ако на „Левски” се наложи да играе в Разград и 10 000 „сини” привърженици искат да го подкрепят, дали и тогава БФС ще премести мача, пита Ралев и добавя:
„Левски” от 50 години не е играл в Поморие и искахме да превърнем мача в празник за града. Щяхме и да прибавим нещо към бюджета си, а сега ще стане обратното – ще търпим големи загуби. Над 30 000 лв. ще ни костват разходите за наем на „Лазур”, за полиция и охрана, за безплатни автобуси за феновете. Това ли е начинът БФС да стимулира малките клубове да развиват футбола?, пита риторично Ралев и подозира, че в „Левски” изпитват притеснения, щом нямат желание да играят на един добър стадион като поморийския.

„Какво значи рисков мач? Нима органите на реда не могат да се справят с 250 „сини” фенове и защо заради тях трябва да страдат 1500 поморийски фенове, на които сега ще се наложи да пътуват до чужд стадион? Просто се опитваме да развиваме футбол и призоваваме като не ни се помага, поне да не ни се пречи”, завърши спортният мениджър на лидера в „Б” група.

3 Отзиви

  1. БФС да поеме всички разходи по провеждането на събитието! А след това задружно да си подадат оставките.

  2. пенчо кубадински

    Поморие предлага мачът да се играе в Перник. Там стадиона не е "рисков".

  3. поморие

    Поморие не е "градче" на 20 км от Бургас, а най-добре представящият се футболен клуб от областта! Превъзхождаме и бургаския отбор! Стига сме се подценявали!!! Поморие е велик и който иска да го смачка, потъпчи и закрие, не ще успее! Най-много фенове на мачове на Поморие отиват от клубовете в цялата област!