Благоустрояват градинката около Руски паметник

Екипи на Общинско предприятие „Озеленяване горско и селско стопанство” извършват окастряне или премахване на дървесната декоративна растителност в градинката около „Руски паметник”, УПИ I по плана на гр. Поморие, във връзка с текущи дейности по проект от Националната кампания „За чиста околна среда – 2015”, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.
С настоящия проект се предвижда засаждане на зелен пояс от кипариси и създаване на жив плет от чемшир, както и цялостно благоустрояване на пространството около „Руски паметник”. Изпълнението включва: разширяване на подхода на север, където е основния пътникопоток; снижение на уличния бордюр, с цел улесняване достъпа за хора в неравностойно положение и детски колички. Това ще осигури и безпрепятствено отводняване на площадката.
Засаждането на нова богата растителност, поставянето на нови пейки и кошчета за битови отпадъци и възстановяването на плочниците ще придадат по-красив облик на градинката и ще създадат едно по-приятно място за отдих на гражданите и гостите на града.
Проектът за благоустрояване на градинката около „Руски паметник” е изцяло финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда „ПУДООС”.

5 Отзиви

  1. И изрязоха здрави 20-30 годишни дървета, за да платят за фиданки. Браво. Отличен за поредното малоумие на някой в Община Поморие. Който е изготвял този проект, да ходи да се ГРЪМНЕ!

  2. заинтересован

    да сложат информационни табели, разписание и пр. атрибути, за да се знае, че там все пак има спирка на градския транспорт!

  3. Никой нормален човек няма против да се изготвят проекти и да се изпълняват. Всички искаме околната ни среда да става по-красива. Но по някаква причина, градоначалниците в Поморие (а и не само) мислят, че просто ей така могат да изрежат едни дървета, които са расли сумати години. Същото беше и с главната преди години, макар че за там може да се съглася, че беше добре да се изрежат тополите, тъй като полените им бяха проблем за много хора. Но виждаме какво стана – сега ще трябва да минат 20-30 години, че да се върне предишния облик на главната улица. В град, в който летния туризъм е основен поминък, няма нищо по-хубаво от купища зеленина. Нека не се унищожава толкова лесно растителност, за която трябват десетки години да се възстанови. В този смисъл, същото малоумие се прави в момента и по крайбрежната. С изрязаните дървета – не прилича на нищо. Как ги мислят тези неща в общината – не е ясно.

  4. Има прекалено много опасни дървета, които не са подходящи за градска среда!
    Стига се правете на екозащитници, отдолу минават вашите деца!!!

    • Не оправдавай човешката глупост и простотия с детската наивност и чистота на осъзнаване за околното! От кога природата стана опасна? Питай децата и познай какъв ще е отговора!