OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Първа копка на нова детска градина в Гълъбец

След изграждането на площада и ремонта на детския кът, в село Гълъбец започва строежът и на съвсем нова детска градина. Честта да направят първа копка имаха: временно изпълняващият длъжността кмет на община Поморие Янчо Илиев и досегашните кметове на община Поморие – Иван Алексиев и на кметство Гълъбец – Тодорка Липчева, благодарение на които проектът за изграждане на ЦДГ „Детски свят” бе изработен и защитен, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.
Екипът от преподаватели в настоящата детска градина на Гълъбец отправи благодарност за „новото начало”, а възпитаниците им представиха забавна програма с песни и стихотворения. „Детската градина е страна на вълшебни тайни и чудеса!” гласеше една от песните, изпълнени от развълнуваните малчугани.
ЦДГ „Детски свят” е предвидена за повече от 80 деца, разпределени в 3 градински и 1 яслена група. В проекта са включени физкултурно-музикален салон, зони със спални и занимални с допълнителни помощни помещения към тях – за разливане на храна, кухненски офиси, кътове за хранене, гардеробни, умивални и тоалетни. Предвидени са още лекарски кабинет, офиси за персонала, помещения за пране, складове и котелно помещение.