Местен референдум ще има за присъединяването на Каменар към Поморие

Кандидатът за втори мандат кмет на община Поморие Иван Алексиев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ-Поморие се срещнаха с жителите на село Каменар. „Когато бях при вас на последното обществено обсъждане ви казах и сега отново ви заявявам, че преди стартирането на каквито и да е процедури за присъединяването на Каменар като квартал на Поморие, ще се проведе допитване до вас, жителите на селото и вие сами ще определите действията на общинската администрация.”, каза по време на срещата Иван Алексиев, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Поморие.
Дебатът за присъединяването или не на Каменар към Поморие се води от няколко месеца, а решението на кмета Алексиев за провеждане на местен референдум беше прието с аплодисменти от присъстващите в залата.
След промяната в изборния закон, жителите на Каменар имат възможността сами да изберат кмета си. Кандидатът на ГЕРБ е досегашният кмет на селото Петко Петков. Той засегна една от най-важните теми за района – използването на минералната вода. „Боли ме да виждам как едно богатство, каквото е минералната вода, изтича в дерето. Не крия, че от години търся инвеститор за изграждане на спа и спортен комплекс в района на минералния извор и така да създадем нови работни места, но първото и задължително условие, което поставям е гарантиран безплатен достъп до минералната вода за жителите на Каменар.”, заяви кандидат-кметът Петко Петков. Той благодари на младежите в селото за оказаната помощ за разчистването и ремонта на залата в местното читалище. Те от своя страна споделиха, че следващата им мечта е да имат модерна фитнес зала.

20151015_180818

2 Отзиви

  1. Никодим Стоянов

    В материала има няколко меко казано неточности и подвеждаща информация:
    1.Ще припомня, че Общинския съвет на община Поморие с гласовете на ГЕРБ и РЗС прие решение ОС-422/20.07.2015г. с което "подкрепя инициативата на кмета и дава съгласие за присъединяване на с. Каменар като квартал на Поморие". Очевидно обещанието: "преди стартирането на каквито и да е процедури за присъединяването на Каменар като квартал на Поморие, да се проведе допитване до жителите на селото и те сами да определят действията на общинската администрация" не отговаря на истината.
    2. Добре е да се знае, че решение за провеждане на местен референдум взема не кмета, а Общинския съвет. В правомощията на кмета е само да предлага, но не и да решава за провеждането на местен референдум.

  2. заинтересован

    Поне вече ще си имаме истински квартал:)
    А какво стана с обещанието от 2011 г. за изграждане на велоалея до Каменар? По-рано имаше и обещание за пускане на градски автобус до този нов квартал! Празни обещания!