Иван Алексиев: ГЕРБ залага на развитието на МБАЛ Поморие

mbal_pomorieМБАЛ Поморие е многопрофилна болница за активно лечение. Доболничната помощ е само част от дейността й, която включва кабинети за обща и специализирана извънболнична помощ. „Политиката на ПП ГЕРБ Поморие за следващия период на управление е насочена към развитието на болничната помощ. Разликата между болничната и доболничната помощ не е ясна на голямата част от съгражданите ни, което ни провокира да организираме тази акция”, каза общинският координатор на ГЕРБ в Поморие Адам Адамов, по повод стартиране на разяснителна кампания, инициирана от кандидатите за общински съветници от ГЕРБ.
Заведенията за доболнична помощ извършват диагностична, лечебна и профилактична дейност, и използват медико-диагностични звена за образна диагностика и клинико-лабораторни изследвания.
„Приоритет на ГЕРБ е развитието на МБАЛ Поморие не само като заведение с високо специализирана болнична помощ, а и с доболнична такава, но в рамките на лечебното заведение. Тогава, предвидените общински средства ще са насочени към подпомагане на акредитираните болнични дейности, а не към подпомагане на външни за болницата фирми извършващи клинико-лабораторни изследвания.”, категоричен е и кандидатът за втори мандат кмет на община Поморие Иван Алексиев.
За да бъде болницата в Поморие конкурентоспособна, първо и най-важно условие е разширяване обхвата на предлаганите медицински услуги с привличането на допълнителни лекари специалисти и работата им с различни по вид клинични пътеки, което е и основен приоритет в новата програмата за управление на ГЕРБ. Това не е ново в политиката на партията в сферата на здравеопазването, като примери за това са: приетата програма за стабилизиране на МБАЛ Поморие, започналото строителство на общински жилища за лекари специалисти и стартираните процедури за разширение на спешния център, които се случиха в първия мандат на кмета Иван Алексиев.

1 коментар

  1. Ако искате да развивате болницата, то това може да стане по два начина …
    1. Приватизация, като гледам как действате се отива точно натам, но защо пак е скришно!?
    2. Мениджмънт, одобрен от Общински съвет и задължително съгласуван преди това с медицински и финансови институции. Той ще има точно определен срок и правомощия, а целта е оптимизация и преквалификация от което ще последва и развитието. За жалост този вариант е малко вероятен поради липсата на разум и визия, както обичат да му казват сега.