Откриха нов вътрешен солен басейн в Поморие

pres (2)

Изпълнителният директор на „СБР-НК” ЕАД Плумелина Мичева, директорът на филиала на болницата в гр. Поморие д-р Михайлова и кметът на Поморие за мандат 2011-2015 г. Иван Алексиев, официално прерязаха лентата на новия Вътрешен солен басейн в специализираната болница в Поморие.
Басейнът ще работи изцяло с филтрирана солена вода от езерото и ще се използва както за нуждите на пациентите в болницата, така и от всички граждани и гости на Поморие. Желанието на ръководството на СБР-НК ЕАД е басейнът да се използва и от спортните клубове в града, заради изключителните ползи от водата.

pres (1)
„Упражненията, които се извършват срещу съпротивление във вода, са най-доброто средство за възвръщане и поддържане на двигателната активност. Те подобряват кръвообращението и оросяването, като по този начин увеличават интензивността на обмяната на веществата и повишават имунитета. Затова този басейн е една прекрасна придобивка към лечебната ни база и инвестиция в здравето на всички, които ще го ползват.”, каза д-р Михайлова.
Специализираната болница в Поморие е с няколко десетилетна история, време за което филиалът се превърна в модерен лечебен център за рехабилитация и лечение на редица заболявания като опорно двигателен апарат, нервна система – централна и периферна, заболявания на мъжка и женска полови системи, кожни заболявания и др.
На церемонията по откриването присъства директорът на РЗИ-Бургас д-р Паздеров, временно изпълняващият длъжността кмет на община Поморие Янчо Илиев, зам.-кметът Илия Джингов, представители на фирмата изпълнител и директорите на училищата в гр. Поморие.