Смях до сълзи с комика Мариан Бачев в „Лелята на Чарли”

2

Обичаният комик Мариан Бачев се завръща на бургаска сцена този петък в невероятно забавния мюзикъл „Лелята на Чарли”. Месец след като накара Летния театър да се просълзи от смях на закриването на Бургаски музикални празници, Мариан Бачев отново слага роклята на лелята, давайки ни още един шанс да се забавляваме от сърце.
Известният мюзикъл на Оскар Фелцман ще се играе на 23-ти октомври, от 19. 00 часа, в залата на Държавна опера – Бургас. Режисьор на представлението е Николай Априлов, когото много от зрителите помнят от легендарното предаване “Като лъвовете”. В ролята на Френкърт Беберлей (Бебз) ще се превъплъти Мариан Бачев, а в тази на Джек Чесни – Бранимир Недков. Чарли Уейкъм и Енни ще бъдат изиграни от Йордан Христозов и Весела Апостолова, Кети Ведън и доня Лусия от Людмила Михайлова и Шмилена Султанова, Елла Дели и Стивънс Спетли от Дарина Запрянова и Петър Тихолов, а сър Франсис Чесни и Брясет от Веселин Спасов и Мирослав Димитров. Диригент е Красимир Къшев, а концертмайстор Йордан Ковачев.
За кулминация на мюзикъла е запазена знаменитата реплика: „Здравейте, аз съм ваш’та леля”, която освен в България е станала разговорна фраза и в много други страни. „Лелята на Чарли” ще озари Операта с присъствието си и на 28-ми октомври (идната сряда) от 18:00 часа. Ранният час е избран, за да е удобен на учениците и семействата с малки деца.
Освен „Лелята на Чарли” на сцената на Операта тази седмица ще видим и „Куклената фея”. Балет – феерията от Йозеф Байер ще се играе на 23-ти октомври от 10:30 часа. Представлението, в което участва целият балетен състав на Операта, е по хореография на проф. Хикмет Мехмедов.