Христо Трифонов: „Всичко зависи от нас хората”

Buletina-5

На 19.10.2015 г. в препълнената зала на КП ”Свети Георги” гр. Поморие се проведе среща на кандидатите за общински съветници от ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА Български лейбъристи , с подкрепата на Сдружение „Свети Георги”.
По време на срещата с жителите на град Поморие водачът в листата с номер 5 Христо Трифонов представи кандидатите за общински съветници с думите: Ако се подкрепяме и сме единни ще успеем. Всичко зависи от нас, хората. Това, което трябва да направим е да изискваме повече, за да превърнем Поморие в кауза. Имаме силата, стига хората да повярват в това. Всички сме твърди характери. Листата ни за общински светници наброява 14 души:
Христо Димитров Трифонов
Тодор Иванов Диков
Мария Иванова Желева
Георги Янакиев Янчев
Галина Василева Петрова
Алекси Борисов Алексиев
Радостин Ангелов Михнев
Стефка Петрова Лечева
Димитър Трендафилов Стефанов
Славка Василева Мешкова
Катин Кирилов Опнаков
Димитър Борисов Блажев
Златина Тодорова Титева
Светлана Иванова Байрактарова
Те се представиха и отговаряха на въпроси. На срещата присъстваха областният председател на пенсионерите г-н Ферелиев, организаторът на Обединение на ПК в България г-н Бенчо Бенчев и председателят на КП кв. Меден рудник гр. Бургас г-н Бодуров, за да подкрепят кандидатурата на Сдружение „Свети Георги” с листата на Обединен блок на труда на предстоящите местни избори в община Поморие. Според тях, кандидатите за общински съветници в тази листа са хора с добри сърца. Двама от тях са хора в пенсионна вързаст, а всички останали са млади, активни, работещи хора, които с честен труд изкарват хляба си”. Присъстващите на срещата поставиха наболели проблеми за решаване в кв. „Свети Георги”, като липсата на лични лекари, заустването на дъждовната вода на плажа, непривлекателния вход на Поморие към ул. „Манастирска”, неугледния вид на бившия ресторант “Лазур”, обособяване на специално място за разходка на кучета и много други. Така се оформиха основните акценти за действие, като:
-Стимулиране на бизнеса, за да се развива човешкия потенциал и да остават младите хора в Поморие;
-Прозрачност на управление- да има кметски заместник, към когото хората от кв. „Св.Георги” да се обръщат ежедневно със своите въпроси;
-Подобряване на инфраструктурата, за да стане Поморие привлекателно място за живот и за туризъм;
-Изграждане на кабинети на лични лекари, за да имат възрастните хора от кв. „Св.Георги” достъп до медицинските услуги;
-Подпомагане на спорта и културата като акцентът да е върху училищната и читалищната дейности, насочени към развиване на ресурсите към децата;
-Увеличаване на картите за безплатно пътуване на хората над 70-годишна възраст и много други.
„Сдружение „Свети Георги” възникна в отговор на множеството проблеми, с които се сблъскват жителите и на новата част на Поморие, откликва и на проблемите в целия град и различните населени места в общината. В листата ни има и представители на град Каблешково” -каза на финала на срещата Христо Трифонов и добави: „Ние сме безпартийни, т.е. независими, което ни помага сами да вземаме своите решения и по -лесно да откликваме на нуждите на хората”
Следващата среща е на 22.10.2015 г./ четвъртък/ от 17,30 в кафе „ИНТИЕЛ” гр. Поморие.
Номерът в бюлетината за общински съветници е номер 5: ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА Български лейбъристи , с подкрепата на Сдружение „Свети Георги”-Поморие .

IMG_3666

IMG_3661

OBT2

OBT1