Иван Алексиев на срещи в с. Бата и в кв. „Св. Георги” гр. Поморие

Срещата на кандидата за втори мандат кмет на община Поморие Иван Алексиев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ-Поморие с жителите на с. Бата, започна с отчет за свършеното през последните четири години, направен от досегашния кмет на селото и издигнат за следващ мандат кандидат на ГЕРБ за кмет на с. Бата Георги Георгиев. Изграждане на централен парк и зелена площ е само част от благоустрояването на селото, наред с асфалтирането на улици и поставяне на нови улични лампи. Кандидат-кметът Георги Георгиев обяви, че сред най-важните приоритети за следващия мандат е освен асфалтиране на неасфалтираните улици, да се направи основен ремонт на покрива на търговската сграда, на покрива на физкултурния салон, на оградата около парка, както и полагане на нови тротоарни плочки.
Жителите на село Бата аплодираха работата на кмета Иван Алексиев и мнението, че той е най-успешният кмет на общината в новата история на Поморие. Благодариха му за спазеното от него обещание да идва в селото на всеки три месеца и за това, че в началото на всяка нова бюджетна година, заедно решават за какво да бъдат изразходени предвидените за селото бюджетни средства.
„Хубаво ще е всеки от нас да помага с каквото може на нашето село. И ако не можем да излезем и да изметем пред дома си, ако не можем да засадим цвете или дръвче, то поне да живеем с усмивка и с поздрав помежду си”, с тези думи се обърна към съселяните си жител на с. Бата.

sre6ta6
Освен в с. Бата, кандидатът за втори мандат кмет на община Поморие Иван Алексиев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ-Поморие се срещнаха и с пенсионери от поморийския квартал „Свети Георги”
На срещата присъства и председателят на Общински съвет Поморие д-р Милена Енева, която отговори на въпроси, във връзка със здравното обслужване на района. „За мен е важно да разберете, че решението дали тук ще има кабинети или не, е само и единствено на шестимата лични лекари, практикуващи в Поморие. Никой кмет или общински съветник, не може да наложи това, още по-малко да го наложи на свободно практикуващите лекари, каквито сме аз и колегите ми. Всяко обещание за отваряне на кабинети в кв. Свети Георги, което не е обсъдено и решено от личните лекари, е нереално и заблуждаващо. Проблемът с недостига на кадри не е само в Поморие, а се отнася за цялата страна и това което ние поемаме като ангажимент е да водим политика за привличане на нови специалисти и медици, с осигуряване на общински жилища и финансиране на поморийски студенти”, обясни пред присъстващите д-р Енева.
„Аз не дойдох при вас, за да обещавам нереални неща, да ви заблуждавам или агитирам. Нашата кампания е в постигнатите резултати през последните четири години и всеки, който ги вижда и е доволен от свършената работа, и иска да продължим започнатото, ще ни намери в интегралната бюлетина на 25-ти октомври”, каза кметът Алексиев.

sre6ta2

sre6ta1