Важно е хората да имат по-активна роля

Поредната среща на кандидатите за общински съветници от листа № 5 – Обединен блок на труда, с подкрепата на Сдружение „Свети Георги” се състоя с в кафе „ИНТИЕЛ” в град Поморие. На нея присъстваха повече млади хора, с които бяха дискутирани различни идеи и виждания за развитието на Поморие като място за по-добър живот. Идеята да се кандидатират в изборите за общински съветници е, защото вярват, че почти всичко зависи от волята на хората и най-вече от активността им. За да има резултат е нужно да се инициират повече и конкретни докладни в Общинския съвет, да се изисква контрол и да се носи отговорност.
Кандидатите гарантират спазване на действения превантивен контрол , прозрачността на дейността , отговорността на изпълнението и контрола на резултатите. Дали ще им гласуват хората доверие или не в предстоящите избори –е личен избор на всеки жител на община Поморие, но е важна ролята на Сдружението като коректив на местната власт и стожер на гражданското общество. То ще продължи да бъде изразител на трудностите на обикновения човек и негов представител пред местната власт.
Сдружение „Свети Георги” –Поморие е създадено на 25 март 2015 г. То възниква спонтанно, в резултат на бунта на ежедневието по време на реализацията на проекта на водния цикъл в новата част на града. Продължава да откликва на многобройните питания и проблеми, с които се сблъскват жителите на гр.Поморие и различните населени места в общината.
В листата с № 5 са хора безпартийни, което им дава възможност да отговарят по-лесно на нуждите на хората и да търсят решение на проблеми, които касаят живеенето им на това място. Според водача в листата Христо Трифонов „Важно е хората да имат по-активна роля, за да се наложат принципите на добро управление”. По-голямата част от присъстващите заявиха, че ги подкрепят и дори искат да станат членове на сдружението . Поискаха да помагат –всеки със своята компетентност , за да стане Поморие /и новата, и старата част/ предпочитано място за живот и реализация .
Следващата среща на кандидатите за общински съветници от Обединен блок на труда е на 23.10.2015 г. в гр. Каблешково.
За желаещите да им гласуват доверие- номерът в бюлетината за общински съветници е номер 5: ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА Български лейбъристи – Сдружение „Свети Георги”-Поморие .

obt3