Юношеските национали завършиха 0:0 срещу Македония

В мач от група 12 на квалификационния турнир за Евро-2016 в Азербайджан, който се игра на стадион “Лазур”, юношеските национали до 17 години  завършиха 0:0 срещу връстниците си от Македония.
В същото време Италия и Шотландия извъртяха 1:1. Този резултат беше добре дошъл на момчетата на селекционера Викторио Павлов, които ликуваха. Младите “лъвчета” заеха второто място в групата с 4 точки, колкото има и третият- Шотландия, но българите имат победа в директния сблъсък с 2:0. На първо място се нареди Италия с актив от 5 точки, а на четвъртото Македония с 2 точки.
Първите два тима се класираха за Елитния кръг от евроквалификациите, на който ще станат ясни и финалистите за шампионата в Азербайджан.

“Момчетата показаха характер и видимо израстване. Целта е изпълнена. Пред бургаската публика, която ни подкрепяше безрезервно, футболистите бяха максимално мотивирани. Продължаваме да мечтаем”, заяви селекционерът на българския национален отбор Викторио Павлов.

Както е известно през месец май, България беше домакин на Европейското първенство за тази възраст.
В “Бургас – Европейския град на спорта за 2015-та се играха най-много мачове – 11, включително и финала. Тогава организацията падна на плещите на БФС и община Бургас, а оценките, включително и на президента на УЕФА Мишел Платини бяха изключително високи.