ОИК Поморие: Промяна в листата на определени за избрани кандидати на Местна коалиция” Бъдеще Народен съюз- ВМРО”

Постъпило е заявление вх. №132 / 28.10.2015 г. от Андрей Самуилов Атанасов,  с което същият заявява изричният си отказ да встъпи в правомощия като общински съветник. Същият е определен за избран кандидат с решение №158- МИ/ 26.10.2015 година ОИК- Поморие.

Постъпило е и заявление вх. №133 / 28.10.2015 година от Смаил  Юсеин Смаил, с което същият заявява изричният отказ да встъпи в правомощия като общински съветник. Същият е на трето място в листата на коалицията, след отчитане на резултатите по брой действителни гласове и отчетени преференции.

Постъпило е и заявление с вх. № 134/28.10.2015 г.от Стефка Вълкова Ангелов, с което същата заявява изричният отказ да встъпи в правомощия като общински съветник. Същата  е на четвърто място  в листата на коалицията след отчитане на резултатите по брой  действителни гласове и отчетени преференции.

Предвид така посочените заявления от посочените кандидати, ОИК- Поморие намира, че се налага промяна в подреждането  на определяните за избрани кандидати в кандидатска листа на Местна коалиция ” Бъдеще Народен съюз- ВМРО”.  Съгласието на кандидата за встъпване в правомощия като общински съветник съгласно чл. 414, ал. 1, т. 3 от ИК е задължително условие да бъде включен в състава на новоизбрания общински съвет. Оттеглянето на това съгласие е основание за промяна в подредбата на листата на тези кандидати в съответната листа. Промяната  следва да се извърши,  като по аналогия си приложи  процедурата по чл. 458 ал. 1 от ИК, като за избран съветник следва да се обяви следващият в съответната листа. Мястото на отказалия се  избран съветник Андрей Самуилов Атанасов, следва да бъде заето от следващият в листата и класирането по брой действителни гласове и преференции- Ради Иванов Рашков, а на второ място следва да се определи за избрана Катя Аргирова Христофорова, предвид отказа на третия и четвъртия в листата – Смаил Юсеин Смаил и Стефка Вълкова Ангелова.

Предвид горното и на основание чл. 87, ал. 1, т. 26 от ИК, във вр. чл.414, ал.1 т.3,  във вр. 454 ал.1, и във вр. чл.458 ал.1 от ИК, Общинска избирателна комисия Поморие

РЕШИ:

Заличава от листата на избрани кандидати за общински съветници от местна коалиция ” Бъдеще Народен съюз – ВМРО”  Андрей Самуилов Атанасов,  като на негово място под №1 вписва РАДИ ИВАНОВ РАШКОВ.

ОПРЕДЕЛЯ  за избран кандидат по №2 в листата на избрани кандидати за общински съветници на местна коалиция ” Бъдеще Народен съюз- ВМРО”-   КАТЯ АРГИРОВА ХРИСТОФОРОВА.

Решението може да се оспорва пред Централната избирателна комисия, по реда на чл.88 от Изборния кодекс, в срок три дни от обявяването му.

След това решение ето какъв е съставът на новия Общински съвет – Поморие

1. Юсеин Мехмед Мехмед – с.Габерово (ДПС)
2. Невзат Ахмед Топал – с.Габерово (ДПС)
3. Христо Стоянов Широков – гр.Поморие (ДПС)
4. Смаил Бейтула Смаил – с.Страцин (ДПС)
5. Сейфетин Юмед Сатаджъ – с.Порой (ДПС)

6. Даниела Панайотова Радева – гр. Поморие (НФСБ)

7. Адам Георгиев Адамов – Поморие (ГЕРБ)
8. Неделчо Стайков Стайков – Поморие (ГЕРБ)
9. Ася Атанасова Пеева – Поморие ( ГЕРБ)
10. Милена Енева Георгиева – Поморие (ГЕРБ)
11. Георги Тошков Вражев – Поморие (ГЕРБ)
12. Живко Стойков Костадинов – Поморие (ГЕРБ)
13. Илиян Христов Щерев – Ахелой (ГЕРБ)
14. Христо Парашкевов Парашкевов – Каблешково (ГЕРБ)

15. Георги Петров Трухчев –  Поморие (Реформаторски блок)
16. Живко Великов Куцаров –  Поморие (Реформаторски блок)

17. Васил Милтиядов Костадинов – Поморие (Партия на зелените)

18. Ради Иванов Рашков – Поморие (Местна коалиция “Бъдеще Народен съюз – ВМРО”)
19. Катя Аргирова Христофорова – Поморие (Местна коалиция “Бъдеще Народен съюз – ВМРО”)

20. Никодим Стоянов Стоянов – Поморие (БСП)
21. Ива Димитрова Кусева – Поморие (БСП)

2 Отзиви

  1. На това му се вика овчедушие! И защо се кандидатирахте?

  2. поморие

    От ДПС няма ли да има оставки?