Адам Адамов е новият председател на Общински съвет – Поморие (видео)

На проведеното първо заседание на Общински съвет Поморие кметът Иван Алексиев, новоизбраните съветници и кметове на кметства в общината встъпиха в длъжност след полагане на клетва. На официалната церемония в препълнената зала областният управител Вълчо Чолаков връчи кметската огърлица на Иван Алексиев с думите: “Да изпълнявате отговорно и с чувство на дълг”.
“Току що ние се заклехме! Работим за благоденствието на жителите на община Поморие”, заяви в обръщението си Алексиев и прикани съветници и кметове да забравят за партийните пристрастия и да ги оставят в партийните си офиси.”Да застанем като един и да работим за благоденствието на жителите от град Поморие и на община Поморие. Нека хората да ни запомнят с добро”, добави кметът Иван Алексиев.
По традиция заседанието се водеше от най-възрастния съветник – Никодим Стоянов, който като бивш офицер от Българската армия, с военна лексика пожела на общинския съвет “да бъде винаги в настъпление, но не и в отбрана, да взаимодейства винаги със съседа вляво и със съдеда вдясно и на рубежа през 2019 г. да се поздрави с нови по-високи успехи.”
Две бяха предложенията за председател на местния парламент. Ася Пеева предложи кандидатурата на общинския председател на ГЕРБ Адам Адамов, а Живко Куцаров предложи кандидатурата на бившия кмет на общината Георги Трухчев.

След проведеното тайно гласуване Ива Кусева, председател на комисията по избора съобщи, че от 20 намерени бюлетини, за Адам Адамов – 13 съветника, за Георги Трухчев са гласували 4 съветника, невалидни бюлетини – 2 и 1 празен плик.

След избора на председател съветниците избраха комисия, която да подготви проектоправилник за работа на общинския съвет.

При приключването на заседанието Кольо Николов, областен председател на народните читалища връчи на кмета на общината Иван Алексиев плакет. За Бургаска област двама са наградените кметове от съюза на народните читалища за добре свършена работа – Иван Алексиев за община Поморие и Николай Димитров за община Несебър, заяви още Кольо Николов.

20151104115640(1)

DSC02995

DSC03007

20151104115612(1)

20151104122844(1)

 

2 Отзиви

  1. Първо заседание с невалидна бюлетина! Започвате обещаващо.

  2. поморие

    И Лютви Местан ще ми говори за морал в политиката…Той не е добре, като се има предвид кой влезе от неговата партия в местния парламент в Поморие. Дано и тук има еазмествания или поморийци на протест!