Следващият протест на сектор „Сигурност” ще бъде в четвъртък

Въпреки обявеното от правителството намерение да оттегли текстовете в проектобюджета, свързани със социалния пакет на служителите в сектор „Сигурност”, полицаи и надзиратели от цялата страна се събраха на национален протест в София. Демонстрацията започна в спокойна обстановка, но площадът пред Народното събрание и голяма част от центъра на столицата бяха блокирани за движение.

Днес бе решено следващият протест на служителите в сектор Сигурност да се проведе от 13 до 20 ч. в четвъртък пред сградата на Народното събрание, когато се очаква проектът за бюджет да бъде разглеждан на първо четене в ресорната комисия. Представители на синдикатите се обърнаха към събралите се протестиращи служители на МВР, че ще застанат зад всеки наказан заради участието в този законно организиран протест, съобщи Кросс.

По-рано синдикатите обясниха, че въпреки постигнатите договорености, остават в готовност за масови протести, тъй като според тях те трябва да бъдат убедени, че това, което е обещано от ръководството на Министерството на вътрешните работи, на практика ще се случи. Те обясниха, че неведнъж досега служителите на МВР са били лъгани от ръководството на министерството.
Днес е и професионалният празник на полицията.

1 коментар

  1. Господа полицаи, пожарникари и военни, ако условията на работа не Ви допадат просто си тръгнете. И докъде ще стигнете?
    Хайде да се вдигнат на стачка и медицинските служители! Ами учителите?
    Предлагам цялото Българско стадо да се вдигнем на стачка, и без това няма кой да учи в училищата, няма кой да краде по улиците, няма кой едно пожарче да палне, а до преди има няма 100 години цели градове са изгаряли, а хилядолетните мераци да ни завладяват отвсякъде секнаха и желание и за територията Ни няма вече. Та, тръгвайте си с претенциите, ще дойдат други на Ваше място.