Протест на недоволството на 24 ноември в Бургас

Протест под надслов „Ден на недоволството” ще се проведе на 24 ноември, от 9.30 ч. в Бургас, на пл. „Тройката”. Освен представители на всички библиотеки, читалища, музеи, галерии в Бургаска област , ще се включат и РИМ-Бургас, Галерия „Петко Задгорски”, Регионалната библиотека „П. Яворов“ в националния протест, каза за Радио „Фокус” – Бургас Анета Лечева, председател на бранш „Култура“ за Община Бургас и председател на синдикалната организация на библиотеките.
По думите й, от площад „Тройката“ шествието ще се отправи към сградата на Община Бургас, където работещите в областта на културата ще връчат протестните си писма на кмета Димитър Николов. „По същия начин ще връчим протестните писма на областния управител Вълчо Чолаков. След това шествието ще продължи към сградите на регионалната библиотека „П.Яворов“ и на археологическия музей на ул.“Богориди“, добави тя. Протестиращите ще представят своите искания заплатите им да бъдат повишени поне с 50 %. „От януари догодина ще бъдем оценени на минимални работни заплати. Квалифицирания ни труд се принизява на неквалифицирания. За това, което изискват да знаем и да можем, това не е достойно заплащане“, добави Лечева. „Колегите в цялата страна ни подкрепят.Това беше направено с цел да се види, че ние заслужаваме това, което искаме. Решихме да го направим много видимо и малко шумно. Честно казано, вече ни писна да бъдем толкова културни“, добави още тя.

В 13.00 часа ще се състои и пресконференция на президента на КНСБ и екип от Централата. Основните теми, което ще се засегнат са бюджет 2016, местни избори и приоритети на конфедерацията. Тя ще се проведе в бургаския хотел “Аква”.

1 коментар

  1. Единствено гражданско неподчинение може да изрита от управлението на Държавата корумпираните политици и чиновници за дълъг период от време и да вдигне на крака тази оглозгана, но все още богата Държава!
    За 27 години можете ли да ми кажете, колко стачки е имало в дадена сфера на Държавното управление и което да е довело до исканият ефект и ненаторващ същата тази Държава от същите тези управленци?
    Не можете! Страхът в очите Ви е по силен от характера придобит от ежедневието, от което искате да избягате, но нямате смелостта да го промените!