Преустановен е бил достъпът до Дом на НХК, заради сигнал за бомба

Днес, от 14.00 ч. днес временно е бил преустановен достъпът до сградата на Дом на НХК, във връзка с постъпил сигнал за вероятност от поставяне на взривно устройство. Констатирано е, че съобщението е подадено в 13.23 ч. на дежурния телефон към УКОРС – Бургас от мъжки глас, който от 10.19 ч. до конкретния час осъществил девет поредни обаждания с различни искания, последното свързано с отмяна на планирано детско мероприятие, предвидено да стартира от 15.30 ч. в залата на Дом на НХК.
С цел гарантиране спокойствието и сигурността на работещите в сградата, както и на посетителите, районът около ДНХК е отцепен от служители на Първо Районно управление – Бургас и УКОРС – Бургас. Извършена е щателна проверка за наличие на съмнителни вещи или предмети, но такива не са открити.
Управителят на сградата е подписал протокол за поемане на отговорност, като по този начин зданието няма да бъде затворено за срок от едно денонощие, което да наложи отмяна освен на днешните събития и преместване на заседанието на Общински съвет – Бургас, планирано за утре.