От 4 блъснати пешеходци трима са загинали

В дните от 27 до 29 ноември четирима пешеходци са станали жертви на пътни инциденти в Бургаско, от които трима загиват на място: 84-годишна жена е блъсната от неизвестен извършител в Бургас и починала в линейката на път за болницата, 79-годишен мъж от с. Люляково е загинал на място след сблъсъка, 77-годишен мъж от Бургас е с контузия на главата и 56-годишен мъж от Ямбол, който пресичал пешеходната пътека в Сл.бряг , също намерил смъртта си, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

На 27.11.т.г. около 17.03 ч. на кръстовището на бургаските улици «Христо Ботев» и «Пробуда», лек автомобил с неустановени към момента марка и водач блъска пешеходката Т.Н., 84- годишна от Бургас, която малко след инцидента починала в линейката на път за МБАЛ – Бургас. От проведените до момента оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полицейските служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Базовата научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Бургас, сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас и Първо Районно управление – Бургас са локализирани евентуалните маршрути за движение на избягалия от местопроизшествието автомобил, като са иззети видео-записите на охранителните камери, разположени по маршрутите. Установени са водачи на други частни, таксиметрови и автомобили на обществения транспорт, движили се в района по време на възникналото ПТП, като са проведени и беседи «Дом по дом» с оглед установяване на преки очевидци на пътния инцидент. Работата по случая продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.

На 27.11.т.г. около 18.00 ч. в с. Люляково, общ. Руен, л.а. «Фолксваген Голф – 2», с бургаска регистрация, управляван от 20- годишния К.И. от с. Люляково по неустановени до момента причини блъска пешеходеца – Х.Х., 79- годишен от същото село, който загива на място. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Руен.

На 28.11.т.г. около 17.30 ч. на кръстовището на бургаските улици «Гладстон» и «Фердинандова», л.а. «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 62- годишния С.К. от Бургас, отнема предимството и блъска пресичащия на пешеходна пътека пешеходец – К.К., 77- годишен от Бургас, който с контузия на главата, без опасност за живота, е настанен за лечение в МБАЛ – Бургас.

На 29.11.т.г. около 17.00 ч. на кръстовището до р-т «Чучура» в Слънчев бряг / по главната алея/, лек автомобил «Ситроен С 3», с бургаска регистрация, управляван от 21- годишния Г.Я. от Несебър, движещ се от Несебър за Свети влас блъска пресичащият на пешеходната пътека пешеходец – Д.Д., 56- годишен от Ямбол, който загива на място. По случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.