Националната кампания “Българската Коледа“ бе подкрепена и в Поморие

Националната кампания “Българската Коледа“ бе подкрепена и в Поморие чрез благотворителния спектакъл, който се състоя под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев, съобщиха от Община Поморие. Жителите и гостите на града ни имаха възможност да се насладят на музикалните изпълнения на детска вокална група “Бърборани”, Стилияна Пейкова и Стефан Куманов и дамското хорово студио “Прима” с вокален педагог и диригент Анета Драгнева-Данаилова. От сцената на НЧ „Просвета 1888” коледен поздрав поднесоха и децата от вокалната група на СОУ „Иван Вазов“ с художествен ръководител Светлана Вълкова.
Кулминация на спектакъла бе пленителната Андерсенова приказка, сладкодумно разказана и артистично изиграна от възпитаници на училището. Под режисурата на Коста Самоковлиев в ролята на малката кибритопродавачка се превъплъти третокласничката Гергана Динкова, а главни разказвачи в пиесата бяха Дария Янакиева и учителката Лидия Пенова. В „Нашата коледна приказка“ участваха още Калоян Байлов, Кристиян Самоковлиев, Атанас Димитров, Тодор Георгиев, Деница Ганева, Ина Караденизова, Атанас Манолов, Нанси Каприева, както и водещите Сияна Христова и Ралф Киров. Част от постановката бяха и малките мажоретки от състава при НЧ „Просвета 1888”. По хореографията на Жулиета Малчева те представиха танц на носещите се във въздуха снежинки. Сценографията и костюмите са дело на Лилия Лукова.
С цялостната организация и подготовка на спектакъла бе ангажирана Петя Казакова – преподавател по Български език и литература в СОУ „Иван Вазов” Поморие. Принос за успешната реализация на идеята имат и Мариана Карталова и Лидия Пенова – част от техническия състав и учители в същото училище.
Събраната от дарения и продадени картички сума е 690 лева, които бяха преведени още днес по сметката на „Българската Коледа”.
„Щастлива съм,че успяхме да създадем по-различно усещане за Коледа. Малко по-интимно, малко по-човешко … С мисъл за страдащия…” споделя Петя Казакова, припомняйки си началото – дългите репетиции и трепетите на децата, вдъхновени от добрата кауза.
За всички участници в спектакъла, повече от 95 деца, Община Поморие бе осигурила вкусни лакомства и изненади.

Събраната от дарения и продадени картички сума от  690 лв.   бе преведена по сметката на кампания „Българската Коледа”.