Какви са навиците на успешните хора

Да задържиш богатството често е по-трудно, отколкото да го натрупаш. А и парите не са гаранция, че човек ще бъде успешен и ще изглежда добре, защото има една предпоставка, по-важна от тях, която определя това: мотивацията.Именно тя, в комбинация с малко упорство и късмет, е предпоставка за достигане на върха, пише Entrepreneur. Тези заможни и успели личности го разбират добре. Те споделят и 9 навика, които всеки от нас може да вплете в ежедневието си, цитира actualno.com
Ето кои са:
Събуждат се рано.
Ричард Брансън, Джак Дорси, Лари Шулц, Тим Кук и изпълнителният директор на Xerox Урсула Бърнс го правят. Как това допринася за успеха им? Започвайки деня си преди много други хора, те успяват да съберат повече време за себе си, за упражнения, по-късно в ежедневието действат по-спокойно, без да чувстват прибързване през целия ден, започнало от сутринта, активни са, а някои казват, че това ги прави и по-щастливи.
Медитират.
Рей Далио, основателят на Bridgewater Associates, споделя пред Huffington Post през 2013 г., че медитацията му е помогнала повече от всичко друго в живота, тя е била най-значителната съставка, какъвто и успех да е постигнал. Опра Уинфри, Рупърт Мърдок, Ръсел Саймънс, Ариана Хъфингтън, Бил Форд и други известни бизнес лидери също медитират. Те се грижат за ума си, тялото, релаксират, ограничават вредната храна и се опитват да спят достатъчно.
Общуват.
Успешните хора осъзнават важността на нетуъркинга. Изследвания показват, че той може да доведе до по-добро представяне на работа, освен че увеличава шанса да ни наемат на дадена работна позиция. Помага да бъдем по-иновативни. Класическо четиво, което съдейства много добре да го измайсторим, е книгата на Дейл Карнеги “Как да печелим приятели и да влияем на другите”.