Конкурс за девиз на град Поморие

konkurs 1В навечерието на 7 февруари – Освобождението на Анхиало, кметът Иван Алексиев обявява конкурс за избор на девиз на град Поморие. Три са основните критерии, по които ще бъдат оценявани направените предложения. Желателно е девизът синтезирано да представя спецификата на Поморие; да носи послание – с препратка към миналото и поглед напред; по възможност да бъде кратък – до пет думи. Всеки желаещ може да изпрати своите (неограничен брой) предложения чрез електронния портал на официалния сайт на Община Поморие или на ел. поща: mayor@pomorie.bg, като задължително условие е да посочи имената си, телефон за обратна връзка и ел. поща.
Крайният срок за изпращане на предложенията е 10.03.2016 година.
За целта ще бъде избрана комисия, която да направи предварителен подбор на най-сполучливите идеи и те ще бъдат представени за окончателен избор от гражданите на Поморие, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.
Победителят в конкурса за девиз ще бъде обявен в Деня на Св. Георги Победоносец и празник на Поморие – 6 май. Отличеният ще получи материална награда и грамота, съпътствани от удовлетворението да бъде част от съвременната история и имидж на града.