OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Алексиев: Призовавам Тончев да излезе и да ме обвини директно

stoyanКметът на Община Поморие Иван Алексиев свика извънредна пресконференция в Бургас, по повод излъченото днес интервю на Стоян Тончев.  В сутрешния блок на Нова телевизия Тончев заяви следното: “Опериран съм, не са ми свалени все още всички шевове. Устата ми е фиксирана и така ще бъде един месец. Храня се със сламка, което е изключително дискомфортно. В никакъв случай не се чувствам жертва”. Той заяви, че не е имал лични контакти с Мартин Душев, но настоява органите да проверят с кого е общувал от общината в Поморие и да му се проверят телефоните дали е говорил с кмета. “Аз продължавам да твърдя, че поръчката за моето нападение, което е и опит за убийство, идва именно от Община Поморие”, категоричен бе Стоян Тончев.
Кметът на Община Поморие Иван Алексиев заяви пред журналисти, на специално свикана по темата извънредна пресконференция в Бургас следното:
„Досега мълчах в качеството си на кмет на Община Поморие поради факта, че Община Поморие веднага излезе с декларация и осъди това изключително тежко деяние. Мисля, че като кмет това беше нормалната реакция, за да защитим един наш съгражданин. Мълчах, защото исках да оставя на спокойствие компетентните органи да си свършат работата. Но след днешното изявление на Стоян Тончев не мога повече да мълча. Този човек хвърля конкретни обвинения, злепоставя цялата община и целия град. Не мога да допусна един човек, независимо какви са му помислите към кмета, да поставя в такава грозна и унизителна ситуация общината, без каквито и да било основания и доказателства. В тази връзка са извършени и се извършват многобройни проверки от компетентните органи на Република България, които до момента не са констатирали квалифицираните от Тончев нарушения. Днес Стоян Тончев директно обвини администрация, служители и общински съветници от Община Поморие в участие и поръчка на нападението над него. Позволи си да дава указания на прокуратурата и разследващите органи какви процесуално-следствени действия да извършват. На база тези „указания” косвено се навежда общественото мнение на мисълта, че кметът на Община Поморие е пряко отговорен, дали чрез шофьора си или чрез общински съветник за извършеното престъпно деяние над него.
За това призовавам Стоян Тончев да има доблестта, след като се явява в качеството на „обвинител” и изземва функциите на разследващите органи и прокуратурата, да заяви директно КОГО обвинява:
– Кмета на Община Поморие Иван Алексиев ли?
– Шофьора на кмета на община Поморие, но КОЙ от всичките петима шофьори?
– Общински съветник от ОбС Поморие, но КОЙ от всичките 21 съветници?
По повод вчерашната пресконференция на административния ръководител на Апелативна прокуратура Бургас и директора на ОДП Бургас, бих искал да насоча вниманието ви към изявлението на апелативния прокурор относно разследване по досъдебно производство за насочена към мен закана за убийство. На 04.12.2015 г. в личния фейсбук профил на Стоян Тончев беше публикуван мой некролог, грубо обиждащ мен и семейството ми и посочващ конкретна дата за моето възпоменание.
Въпреки това, аз постъпих така, както е нормално да постъпи всеки друг на мое място и подадох сигнал до компетентните органи. Не съм си позволявал нито в качеството си на кмет, нито на физическо лице да давам указания как да се води досъдебното производство и това може да се провери. Въпросите ми към Тончев, които бих искал да задам публично, са:
1. Би ли имал доблестта да излезе и да ме обвини директно?
2. Къде работи, на каква длъжност и от кога?
3. Чии лични интереси защитава?
4. Чии партийни интереси обслужва?
Очаквам от него наистина конкретни и честни отговори. Ако го направи, всичко ще стане ясно, но се съмнявам, че ще го направи.
Бих искал да припомня, че резултатите от проведените местни избори през октомври 2015 година, в които Стоян Тончев беше кандидат за общински съветник сочат, че преференциално той е събрал едва 46 гласа в сравнение с моите 9006 гласа, което е 75 % от подкрепата на гражданите.”, заяви кметът Иван Алексиев по време на пресконференцията днес, предадоха от пресцентъра на Община Поморие.

4 Отзиви

  1. Забравяте да споменете г-н Кмет, че тези 75 % са при 50 % избирателна активност!
    Въпрос Г-н Кмет … На следващите избори ако получите 95 % от 30 % активност, какво се случва?
    Някой от всички целомъдри Общински съветници би ли споделил със съгражданите си последиците за Обществото!

  2. ВЯРНОТО РЕШЕНИЕ Е И ДВАМАТА НА ПОЛИГРАФА?

    • Кметът Иван Алексиев обявява конкурс за девиз на град Поморие 03.02.2016
      ……….Разчитам на широка обществена подкрепа на идеята и се надявам, че заедно ще изберем най-подходящото мото на нашия град.”, сподели кметът Алексиев и разкри, че той вече е направил своя избор.
      Неговото предложение, което ще бъде подложено на обществено одобрение наравно с останалите постъпили предложения е „Поморие – Древност и съвремие”……..
      Припомняме на нашите читатели, че концепцията за български издания от класа на „ПОМОРИЕ: древност и съвремие“ е разработена под ръководството на проф. Ал. ФОЛ през 80-години на XX век, по повод на фундаменталния труд „СТРАНДЖА: древност и съвремие“ – днес, в категорията „редки и ценни книги”. В него бяха публикувани резултатите от научните изследвания по Програмата „Странджа-Сакар.
      Въпроса е кой кого лъже или как се крадат чужди идеи от 80 години на 20-я век?

  3. Защо вече не се излъчват оперативките всеки понеделник на сайта на общината поне? Нали търсим публичност, прозрачност?