Убиха мъж при опит за обир

Мъж е бил застрелян при опит за обир на пощенския клон в Средец.

Двама въоръжени младежи са нападнали служители на инкасо автомобила, който е превозвал пенсиите. Охранителите са простреляли единия от нападателите. Обирджиите са се опитали да избягат, но единият е паднал на около 200 метра от местопрестъплението и е издъхнал. Вторият се е опитал да се укрие, но е заграден от пристигналите на място полицаи и е арестуван.

И двамата нападатели са на 20 години и са братовчеди. Убитият е от гр. Черноморец, а съучастникът му е от Бургас, уточниха от полицията в Бургас. Сигналът е подаден около 8.55 часа тази сутрин. Към мястото на инцидента на ул. „Христо Ботев” № 12 в града е пратен екип.

Полицаите установили, че охранителите простреляли единия от нападателите, който заедно със съучастника си се опитал да избяга, но на около 200 м. паднал на улицата и починал. Вторият нападател успял да се укрие, но броени минути по-късно, в резултат на бързите заградителни мероприятия, предприети от полицейските служители, е задържан и отведен в Районно управление – Средец.

Нападателите са се криели в гаражна клетка, до сградата на общината, където се намира и пощенският клон.

 Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас е започнало досъдебно производство за осъществен опит за въоръжен грабеж на инкасо автомобила. Към момента се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани множество свидетели и назначени експертизи.