„Поморие” загуби от „Нефтохимик”, а „Созопол” се наложи над „Лудогорец II”

В първа среща от втория ден на турнира Pomorie cup 2016 един срещу друг излязоха ПФК “Нефтохимик” и ОФК “Поморие”. Оспорваното дерби завърши с 1:0 за гостите, като единственият гол бе реализиран от Илия Димитров в 29-та минута.
След почивката играта се накъса и резултатът остана непроменен, въпреки това второто полувреме бе по-интересно. И двата отбора създадоха голови положения, но пропуски за домакините направиха Христо Лемперов, Ахмед Ахмедов и Милен Танев, а Илия Димитров улучи още 2 пъти вратата, попаденията обаче не бяха зачетени, поради засади.
Директни червени картони получиха Георги Петков от състава на домакините и Даниел Гаджев от „Нефтохимик” в 60-та минута
До момента ОФК “Поморие” и ПФК “Нефтохимик” са с по 3 точки в групата, а ПФК “Спартак” Плевен с 0.
Във втората среща от втория ден на турнира Pomorie cup 2016 отборът на Созопол се наложи с 3:1 на Лудогорец II. Небесносините доминираха през целия мач и заслужено стигнаха до победата.Резултатът беше открит в тяхна полза две минути преди почивката, когато Емануил Манев реализира след непряк свободен удар.
Десет минути след подновяването на играта Станимир Баев удвои, но в 63-та минута Янаки Смирнов намали от дузпа. Илиян Капитанов вкара най-красивия гол в мача в 74-та минута,за да оформи крайното 3:1.
В група “Б” с по 3 точки са отборите на Созопол и Несебър,а Лудогорец II остана без точки и ще играе за V и VI място на 13.02. /събота/ от 11:00 часа.

На 11.02.2016 г. /четвъртък/ от 13.00 часа турнирът продължава с мач между “Нефтохимик” и “Спартак” Плевен, а от 15.00 ч. играят ФК “Созопол” и ОФК “Несебър”