Стартират обучения за безработни

Стартира обучение от 23.02.2016 г. до 26.04.2016 г. за професионална квалификация по част от професия ’’Готвач’’, специалност ’’Производство кулинарни изделия и напитки’’. Място на провеждане гр.Несебър.
Стартира обучение от 23.02.2016 г. до 26.04.2016 г. за професионална квалификация по част от професия ’’Сервитьор – барман’’ с място на провеждане гр.Несебър.
Стартира обучение от 01.03.2016 г. до 28.04.2016 г. по специалност ’’Охранител’’ , с място на провеждане гр.Поморие.
Стартира обучение от 07.03.2016 г. до 27.04.2016 г. за професионална квалификация по част от професия ’’Сервитьор – барман’’. Място на провеждане к.к. Сл.бряг
Стартира обучение от 07.03.2016 г. – 27.04.2016 г. за професионална квалификация по част от професия ’’Камериер’’ – място на провеждане к.к.Сл.бряг.
Целевите групи за включване в обучение са следните:
• Безработни младежи до 29 г. с подгрупа до 25 г., младежи, които нито се обучават, нито са заети (NEET’s);
• Безработни над 50-годишна възраст;
• Продължително безработни лица, включително от ромски произход;
• Безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование (включително от ромски произход);
• Лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.
Кандидатите за обучение по професиите с първа степен на професионална квалификация могат да имат начален етап на основно образование, или успешно завършен курс за ограмотяване по реда на ЗНЗ. Обучението изисква целевите групи по професиите с втора степен на професионална квалификация да имат завършени X или XI клас, а с трета професионална квалификация да имат придобито право за явявяне на държавни изпити за завършено средно образование, или завършено средно или по – високо от средно образование.
На всяко безработно лице, включено в обучение, се предоставя стипендия и средства за транспортни разходи за всеки присъствен ден, когато обучението се провежда в населено място, различно от местоживеенето.
Информация за включване в обучение кандидатите могат да получат при трудовите посредници в стая № 4 в сградата на ДБТ Поморие, гр.Поморие, ул.Солна ’’15’’ и стая № 8 в сградата на филиал Несебър, гр.Несебър, ул.’’Струма’’ 6