Нови тротоари и икономично LED осветление променят облика в Поморие

Част от улица „Княз Борис I” в Поморие вече е по-приветлива, достъпна и с модерен облик, в резултат от работата на Общинско предприятие „Благоустройство, комунални и строителни-ремонтни дейности”.
Напълно е обновена цялата тротоарна настилка от южната страна на ул. „Княз Борис I”, в участъка от ЦДГ „Веселушко” до автогарата, а на всички пешеходни пътеки са изградени подстъпи за хора с увреждания и майки с детски колички.
Пространството пред всеки гараж е подсилено чрез павета с по-висока носимост, така че новите плочки да не се рушат при постоянното качване на моторни превозни средства. Монтирани са и ограничителни елементи, които предпазват от нерегламентираното паркиране на автомобили и осигуряват на пешеходците спокойно и безпрепятствено преминаване.

Успоредно с това тече и замяна на старите електрически стълбове, комуникациите се прибират под земята и неприятната гледка на висящи и опасно преплетени кабели скоро ще изчезне напълно. Вече са разположени 23 нови стълба, отремонтирани са 2 съществуващи и е инсталирано по-качественото и икономично LED осветление. От двете страни на всеки стълб са поставени близо 50 броя енергоспестяващи крушки по 27 и 80 вата, които осветяват едновременно пътното платно и тротоара.
Предстои да бъде инсталирано LED осветление и в частта между автогарата и изхода на Поморие в посока Бургас, съобщават от пресцентъра на общината. Общинското предприятие планира поетапно благоустрояване и на други улици в града, като вече се извършва подмяна на настилките в два големи участъка от крайбрежния булевард „П.К.Яворов”.

3 Отзиви

  1. Искам да попитам, защо не използваме природните дадености на града за източник на енергия?
    Слънце.
    Някои хора дават мило и драго да се докоснат до него! Други го използват за да го "вкарат" в домовете си и т.н., технологично се е развило до там, че в скоро време ще бъде достатъчно за всякакви нужди от домакинството, и не само!
    Вятър.
    В някои моменти, бръснещият северняк ни наказва, но дали не е заради бездействието ни!
    Престанете да крадете и дайте възможност на хората да развиват технологиите!
    Колкото до тротоарите, ами като почнете да асфалтирате, ако почнете де?

  2. Йордан

    Част от улица „Княз Борис I” в Поморие вече е по-приветлива.-Това е правилното заглавие.

  3. Шофиор

    А дали ще имаме честа да ни оправите асфалта, защото на есен направихте едно голямо ….. и сега главната ни улица е просто ОТВРАТ!!!