Получени призове на Дамаджан вечеринка

DSCF2721 (Small)За 21-ви пореден път читалище „Просвета 1888” – Поморие спази традицията да уважи местните лозари и винари с увеселителната Дамаджан вечеринка. Читалищните театрали създадоха много настроение със своите скечове, танци и песни. Димитър Севастиянов – винопроизводител и лозар е тазгодишният „цар на лозята”, който отправи благопожелания към своите колеги за добра реколта и добри пазари, съобщиха от читалището .
Както всяка година се проведе анонимна дегустация на домашни вина и ракии. Те бяха оценени и класирани от 14 членна дегустационна комисия от технолози на „Черноморско злато” Ад в категориите „Бели вина”, „Розови вина”, „Червени вина” и „Ракии”:
БЕЛИ ВИНА
Димитър Севастиянов

РОЗОВИ ВИНА

1.Димитър Севастиянов
2.Валентина Ганева
3.Александър Шишманов
ЧЕРВЕНИ ВИНА
1.Найден Благоев
2.Димитър Севастиянов
3.Димитър Пилонтов

РАКИИ
1. Димитър Пилонтов
2. Валентина Ганева
3. Атанас Ласкаров

Илия Продромов, Диляна Власковска и Веселин Агорастиев се състезаваха за приза „Дегустатор на годината”. Той се дава на този, чиито оценки се доближат най-много до оценките на технолозите от „Черноморско злато” АД. Най-добре се представи Диляна Власковска.

Традиционно всяка година се връчва и специалната награда на вечеринката за „Купонджия на годината”. Заслужи я Виделин Петков.