Параскева Джукелова на поморийска сцена в спектакъла “Да се влюбиш в пеперуда”

BIG14220364341da-se-vlubish-v-peperuda (1)Параскева Джукелова ще гостува на поморийска сцена с постановката “Да се влюбиш в пеперуда” на Драматичен театър – Търговище. Спектакълът ще бъде представен на 10 март от 19.00 ч. в залата на читалище “Просвета 1888”.

Това е разказ за любовта и нейните повратности. Актуален за млади и възрастни. С остроумен диалог, на границата между тъжното и смешното, постановката разказва за любовта и страха от нея.

„Ако обичаш може да бъдеш наранен от любимия човек, може душата ти да получи болезнена, незарастваща драскотина и цял живот да носиш болката от нея. Не всеки може да устои на това. “ – казва режисьорът Александър Илинденов.

Някой избират свободата – да не обичат и да не позволяват да бъдат обичани. Така се бронират срещу болката от любовта. „Но заслужава ли си да живееш без да си усетил Любовта с нейните болки, радости, сълзи, надежда, безсънни нощи… и спиращата дъха целувка от любим човек?“ – пита режисьорът и споделя, че може би този спектакъл ще подскаже отговорите на зрителя.

Автор на сценичната версия е режисьорът Александър Илинденов, музикалното оформление – Ивайло Брусовски. В актьорския екип са: Параскева Джукелова, Теменуга Первазова, Ивайло Брусовски и Симеон Велков.