Момчетата от хандбален клуб „Поморие” изиграха първия си официален мач

Възпитаниците на СОУ “Иван Вазов” Поморие достойно се представиха на ученическите състезания по хандбал за момчета от 5 до 7 клас в Бургас. Това бе първият официален мач за малките ни хандбалисти.
Децата се състезават като отбор на ОХК „Поморие“ едва от 4 месеца и до момента са изиграли само три контролни срещи. Красимира Каръкова, Соня Маринакиева и Петя Митева са младите треньори, под чието ръководство съставът тренира.
На провелите се състезания момчетата от Поморие се изправиха срещу по-опитните си връстници от СОУ “Димчо Дебелянов” Бургас. Срещата завърши с резултат 14:5 в полза на бургазлии, но въпреки загубата, състезателите от ОХК „Поморие“ се бориха до последно и проявиха спортен хъс.
Следващата изява на децата ще бъде на 2 и 3 април 2016 г. в турнира “Димитър Гурбалов”, където ще се състезават срещу други три отбора.
Общински хандбален клуб “Поморие” набира момчета на възраст от 7 до 14 години. Всеки, желаещ да участва в отбора може да заповяда на хандбалното игрище в града, от 17.00 часа, всеки делничен ден.