Община Поморие на Международно изложение „Културен туризъм”

13016315_1129719537061978_1437944434_oОбщина Поморие участва  за пореден път в  Международното туристическо изложение “Културен туризъм”. Експото се провежда за 13-ти път  във Велико Търново и е в дните от 14 до 17 април 2016 г. То има за цел да  популяризира културния туризъм, като  акцентира върху значението му за туристическия имидж на нашата страна. На поморийския щанд представители на общинска администрация и Исторически музей – Поморие посрещат посетители, представяйки им Поморие чрез низ от интересни места, любопитни исторически факти и културни мероприятия.

В дните на туристическото изложение се провеждат и конференции на следните теми: Възможностите за развитие на туризма и опазване на културното наследство със средства от оперативните програми в периода 2014-2020, управление на еврофондове, програма за развитие на селските райони и други. Туристическото изложение се организира от Министерството на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм “Царевград Търнов”.

Участието в това международно изложение е още един елемент от цялостната концепция за развитие на туризма. Отношението и използването на културното наследство, архитектурните факти, изкуството и фестивалния живот като цяло определят уникалността на град Поморие и неговия магнетизъм като дестинация.