„Сдружение за изкуство и култура” Поморие се завръща в културния живот на града

Ръководството на сдружението на поморийските художници и дейците на културата „ Сдружение за изкуство и култура“ гр. Поморие уведомява всички свои членове, симпатизанти и съмишленици, че след дългогодишно прекъсване възобновява своята официална дейност и отправя покана за среща-разговор към всички колеги художници и културни дейци членове на сдружението, както и към всички останали художници и симпатизанти, които желаят да подадат молби за членство на 22.04. 2016 г. ( Петък) от 18:00 часа в читалище „Просвета 1888“ . На срещата, освен обсъждането на текущи въпроси, ще се приемат и предложения касаещи бъдещите изяви на сдружението в съзвучие с целите и дейността на сдружението.
В тази връзка ръководството на „Сдружение за изкуство и култура“, гр. Поморие уведомява своите членове, че на 20.05.2016 г. от 18:00 часа ще се проведе общо събрание на сдружението, което ще протече при следния дневен ред:
Приемане на културния календар за годината с предстоящите културни изяви на сдружението.
Разглеждане на молбите за прием на нови членове на сдружението.
Други текущи въпроси и предложения.

„ Сдружение за изкуство и култура“ гр. Поморие извършва дейност с цел развиване и популяризиране на изкуството и културата, личностната реализация в областта на изкуството и културата, хуманитарно, социално, образователно, културно подпомагане и съдействие за повишаване на заетостта на младежите и утвърдените специалисти в областта на изкуството и културата, съдействие за културната и социалната интеграция, квалификация на населението в Поморийска община, стимулиране на млади таланти, насърчаване на предприемачеството сред младежите в областта на изкуството и културата, благоустрояване на община Поморие, чрез реализирането на инфраструктурни проекти с местно значение в областта на изкуството и културата, съдействие за развиване на морския и музейния туризъм, да популяризира и развива изкуството и културата на територията на Поморийска община, да изгражда и поддържа приятелски отношения с други национални и международни сдружения с нестопанска цел в областта на изкуството и културата, да внедрява научните постижения и новости в областта на изкуството и културата, да насърчава и подпомага младежите да изучават изкуство и култура, да защитава правата на хората в областта на изкуството и културата, да съдейства за повишаването на трудовата заетост на младежите и младите специалисти на територията на общината, да съдейства за благоустрояване на община Поморие, чрез реализирането на инфраструктурни проекти с местно значение, да съдейства за развитието и популяризирането на Черноморския и музейния туризъма на територията на община Поморие.

Допълнителна информация може да бъде получена от ръководството на сдружението, което е както следва:

Председател :
Ивайло Хаджиначев

Зам. Председател:
Георги Скумов