OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Откриване на скулптурната композиция на Свети Георги на 6 май 2016 г.

На 06.05.2016 г. /петък/, от 10.30 часа пред жителите и гостите на Поморие официално ще бъде представена една от най-ярките емблеми на нашия град – скулптурната композиция на Свети Георги Победоносец. Тържественото откриване на бронзовата фигура ще бъде част от празничната програма по повод деня на Поморие и празник на светеца. По покана на кмета Иван Алексиев в града ни пристига лично и Н. В.Пр. Сливенският митрополит Иоаникий, за да даде своята благословия и да отправи благопожеланията си за двойния празник.

Почти 2 години течаха консултациите относно външния вид и позиционирането на монумента. В идеята и изработката се посветиха талантливи млади творци – Христо Георгиев, Стефан Вепшек, Пенчо Шейтанов, Руслан Русев. Издигнат върху бетонов постамент, покровителят на Поморие ще се извисява величествено в близост до манастир „Свети Георги”, за да бди над града ни.

Ето и празничната програма за 06.05.2016 г. / петък/ – Гергьовден в Поморие:

09:00 ч. – Отслужване на Света Литургия по случай празника на град Поморие в Манастир “Свети Георги”

10:00 ч. – Концерти на: Общински духов оркестър – Поморие с диригент Ангел Панцирков и  Клуб по спортни танци „Поморие“ с треньор Никола Абрашев на  лятната сцена на НЧ „Светлина 1939”

11:00 ч. – Официално откриване на празника. Приветствие от Кмета на Община Поморие Иван Алексиев и официалните гости.

11:30 ч. – Празничен концерт на Фолклорен Ансамбъл „Странджа“  гр. Бургас, с главен художествен ръководител Марио Егов