Награждават учители, деятели на културата и ученици от община Несебър

По Докладна записка  вх.№ 275/18.04.2016 от кмет на Община Несебър Николай Димитров  за награждаване на учители, деятели на културата и ученици от Община Несебър бе представено честването за 24 май – Ден на българската просвета и на славянската писменост и култура.

С 21 «за» от 21 общински съветници на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от ЗМСМА, гласуваха да  бъдат  отпуснати   индивидуални   парични  награди за учители, деятели на културата и ученици от общински училища.

Индивидуална парична награда  в размер на 200 лв. за принос за издигане на авторитета на образователните институции и/или активно участие в разработването и прилагането на иновативни практики в педагогическата дейност  на  учителите, предложени от училища и детски градини с  решения на Педагогически съвети,  съгласно  поименен списък, който се  допълва с:  Мария Янева и Руска Узунова – учители в СОУ „ Л.Каравелов“ -Несебър и Мехмед  Мехмед – учител в ОУ „Васил Левски“ – Тънково.

Индивидуалните парични награди в размер на 50  лв.  са за  ученици, предложени от общински училища (с решения на Педагогически съвети) – за отличен успех и значими изяви и постижения на национално и/или международно ниво в областта на науката, културата и/или спорта.

Максим МОМЧИЛОВ