Съдът не пусна под домашен арест Борецов, обвинен за въоръжения грабеж на инкасо автомобил

Бургаският апелативен съд остави без уважение жалбата на Бойко Борецов срещу наложената от окръжните магистрати мярка за неотклонение  “задържане под стража“.

Според въззивния съд жалбата е неоснователна. Съдебният състав изцяло  споделя изводите на първата инстанция. Събрани са доказателства за авторство на деянието, аргументиран е изводът за реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление. Самото престъпление е включва предварителна подготовка, насилствени действия, употреба на оръжие. Тежестта на наказанието също обуславя мотив за укриване, смятат апелативните съдии.  Необходимостта Борецов да остане под стража не отпада от факта, че е с чисто съдебно минало и трудова ангажираност. Здравословното му състояние свързано с повишаване на кръвното налягане и припадане е често срещано в условията на арест и може да бъде овладяно с медикаменти на място.

Бойко Борецов обясни пред съда, че не се чувства добре в ареста  и помоли за мярка за неотклонение “домашен арест“.

Бойко Борецов е обвинен в това, че на че на 08.02.2016 г., около 09,00ч., в гр.Средец, Област Бургас, действайки като съизвършител в съучастие с Х.Б. (съизвършител починал на същата дата), направил опит да отнеме чужди движими вещи – сумата от 125 000лв., собственост на НОИ с намерение противозаконно да ги присвои. За целта Борецов