В Поморие ще вдигат с „паяк“ неправилно паркираните автомобили

На територията на община Поморие започва прилагането на мерки за принудително преместване на леки и лекотоварни автомобили, които са паркирани в нарушение на разпоредбите на Закона за движение по пътищата, гласи заповед на кмета на община Поморие Иван Алексиев № РД–16-489/27.05.2016 г.

От 01.06.2016 г. до 30.09.2016 г. вкл., от 08:00 ч. до 21:00 ч. ще бъде извършвано принудително преместване на паркирани пътни превозни средства без знанието на техните собственици или на упълномощени от тях лица, паркирали в нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП) или на Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата (ППЗДвП) и Наредба за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на водачите на ППС и пешеходците в община Поморие.

Принудителното преместване ще се осъществява със специалиризан автомобил за репатриране на ППС в присъствието и по разпореждане на служител на РУП-Поморие, както и в присъствието на служител на Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общинско имущество”. Принудително преместените неправилно паркирани автомобили ще бъдат транспортирани за отговорно пазене на наказателен паркинг, находящ се в гр. Поморие, между ул. „Солна”, ул. „Цар Петър” и ул. „Нео Анхиало”, срещу сградата на Община Поморие.

Освобождаването на преместените ППС ще се извършва след заплащане от страна на нарушителя на таксите, определени в Тарифа № 1 към Наредба № 11 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Поморие.

2 Отзиви

  1. Тъкмо ще изгони и малкото останали туристи който идват в Поморие.

  2. Помориец

    Телефон на паяка?