Отборът на Поморие завърши последния си мач от „Б” група

Отборът на Поморие завърши наравно последния си мач от „Б” група за сезон 2015/2016 година. Възпитаниците на Малин Орачев направиха 1:1 като домакини на Локомотив /Горна Оряховица/.

Преди началото на мача подаръци от ОФК и от колегите си получи дебютиращата в професионалния футбол Християна Гутева, която бе главен арбитър.

Самият мач протече равностойно. Наставникът на домакините Малин Орачев бе извършил редица смени в титулярния състав, с оглед предстоящия бараж за влизане в А група срещу Монтана. Въпреки това Поморие успя да открие резултата в 22-та минута след центриране от корнер Георги Петков с глава прати топката в мрежата за 1:0. Гостите обаче отговориха в 36-та минута, когато  възстановиха равенството. Симеон Мечев центрира от фаул в наказателното поле, където никой не можа да засече топката и тя излъга вратаря Тодоров, като влетя в мрежата за 1:1.

II-то полувреме започна с отлична възможност за Поморие. Стефан Стаматов напредна , но мощният му удар разтърси напречната греда. В самия край на мача същото стори Фиданин от гостите.

След последния съдийски сигнал Поморие и Локомотив /Горна Оряховица/ бяха наградени за заетите от тях съответно II-ро и III-то място в крайното класиране на „Б” група.

На 04.06. /събота/ ОФК”Поморие” ще игра бараж за влизане в А група срещу Монтана, който ще се проведе на стадион Трейс-Арена гр.Стара Загора от 19:00 часа.