Монтана победи Поморие с 2:1 в баража

ОФК „Поморие” игра бараж за влизане в „А” група срещу Монтана. Мачът  се проведе на стадион Трейс-Арена  в гр.Стара Загора. Монтана запази мястото си в “А” група, а възпитаниците на Малин Орачев  отново ще се състезават в “Б” група. Това стана след победата над Поморие с 2:1 в баража.

Поморийският тим  можеше да открие резултата още в първите  две минути. Антон Иванов центрира в наказателното поле, Ахмедов засече с глава, но топката премина до лявата греда. В 10-та минута символичните гости пропуснаха отлична възможност да открият резултата. Любомир Божинов центрира от корнер, Михаел Орачев стреля от въздуха, но вратарят изби. Топката попадна на няколко метра пред голлинията в Ахмед Ахмедов, който обаче с глава я прати над напречната греда. До края на полувремето играта се изравни и чисти голови положения липсваха.

Втората част започна лошо за Поморие, когато в 54-та минута Сергей Георгиев вкара гол за “Монтана” Малко след това Милен Танев бе повален в наказателното поле на Монтана, но главния арбитър не отсъди дузпа.В 72-та минута обаче бе принуден да стори това, след като този път потърпевш бе Деян Лозев.

От бялата точка капитанът на ОФК “Поморие” Любомир Божинов бе безкомпромисен за 1:1. Поморие продължи да доминира на терена, но отново изпусна няколко изгодни ситуации, при които можеше да поведе.Така се стигна до 87-та минута, когато Атанас Илиев отбеляза за 2:1 в полза на Монтана. В оставащите минути до края на мача поморийци атакуваха, но така и не успяха да стигнат до изравнително попадение