Високи оценки за дейността на акад. Черньо Чернев

DSCN4284-1През изминалата 2015 и настоящата 2016 година нашия съгражданин академик Черньо Чернев участва със свои доклади в поредица от престижни международни научни форуми.

Признание за неговата активна дейност по утвърждаване на различните направления в системата на международния туризъм е и получения Диплом за „изключителен принос в утвърждаване на регионалните културно-исторически продукти на България“. Форума беше организиран във Варна под ръководството на министъра на туризма Николина Ангелкова.

В отпечатания научен Сборник за  участниците всред 44 учени е и нашия съгражданин с впечатляващия му доклад от 22 страници посветен на „Религиозния туризъм е новото име на европейската ваканция“.Диплом-1

След участието му в Международната научна среща „Сабантуй 2016“ през май 2016 г. в Руския културно-информационен център в София, той е получил отново покани за участие в различни форуми.

В издателството вече е най новата му книга „Българите в Крим“-история, факти, тайни, НЛО и легенди“. Научните му изследвания за възникване на християнството по тези земи са плод на дългогодишна работа. Книгата ще излезе на пазара в началото на юли 2016 г. в луксозен формат – библиографско издание от 400 страница с 128 цветни и архивни снимки и рецензия на акад. Владимир Цонев-Председател на Международната академия по българознание, иновация и култура /МАБИК/.

Сборник със доклади на 44 страници-1kniga