Инспекция по границата с Турция

Международното положение в момента е спомогнало за обединяването на силовите ведомства в България. Това каза премиерът Бойко Борисов в Резово. Той заедно с главния комисар на МВР Георги Костов, министърът на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов посетиха граничните райони на Малко Търново и Резово.

Заради очаван миграционен натиск с засилва охраната на цялата  южна граница на България.

„До този момент продължаваме да поддържаме балансирана политика. В непрекъснат контакт сме с турските власти на всички нива и успяваме да запазим това относително спокойствие”, каза премиерът Бойко Борисов, след инспекцията по границата с Турция.

Той съобщи, че има пресечени опити на яхти с бежанци да преминат в наша територия от Гърция и Турция. По думите му, в момента Гранична полиция разполага с кораби, които са в топ три в Европа. Според Борисов страната ни има готовност да увеличи контролът по границата, но техниката, с която разполага армията ни е на достатъчно високо ниво за да се следи и контролира.

Премиерът изрази съболезнования към близките на жетвите от поредния атентат в Мюнхен. По време на атаката в търговския център „Олимпия“ в Мюнхен е пострадала  българка, за която след преглед е установено, че няма опасност за живота. Тя е с инициали Е.Д. и е настанена в лечебното заведение „Нусбаумклиник”. Премиерът Борисов разпореди на консула на България в Мюнхен Антоанета Байчева да посети незабавно пострадалата в болницата и да окаже пълно съдействие за нейното скорошно оздравяване.

„За съжаление ще се окажа лош пророк. Страхът и напрежението в Европейските държави расте. В рамките на дни се променят отношенията между държави и хора. Войната не може да гарантира мир”, каза още Борисов.

По думите на министъра на отбраната в момента ситуацията по границата е относително спокойна.

Международното положение – кризата в Турция и тероризмът в Европа, са спомогнали за обединяването на силовите ведомства в България. Това каза премиерът Бойко Борисов в Резово. Той заедно с главния секрета на МВР комисар Георги Костов, министърът на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов посетиха граничните райони на Малко Търново и Резово.

„До този момент продължаваме да поддържаме балансирана политика. В непрекъснат контакт сме с турските власти на всички нива и успяваме да запазим това относително спокойствие”, каза премиерът след инспекцията по границата с Турция.

Той съобщи, че има пресечени опити на яхти с бежанци да преминат в наша територия от Гърция и Турция. По думите му в момента Гранична полиция разполага с кораби, които са в топ три в Европа.

Според Борисов страната ни има готовност да увеличи контролът по границата, но техниката, с която разполага армията, ни е на достатъчно високо ниво, за да се следи и контролира.

“Полиция и военни полагат огромен труд, за да опазят границите на страната. Нашето и тяхното призвание е да направим така, че българите да спят спокойно”, каза министър-председателят.

Премиерът изрази съболезнования към близките на жетвите от поредния атентат в Мюнхен.

„За съжаление ще се окажа лош пророк. Страхът и напрежението в европейските държави расте. В рамките на дни се променят отношенията между държави и хора. Войната не може да гарантира мир”, каза още Борисов.

По думите на министъра на отбраната Николай Ненчев в момента ситуацията по границата е относително спокойна.

Организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на община Несебър и Поморие е била разбита вчера. Това съобщи в Резово по време на инспекцията на граничната застава главният секретар на МВР комисар Георги Костов.

Първоначално задържаните са били осем души. Двама в последствие са били освободени. В ареста остават останалите шестима, за които има сериозни доказателства, че са организатори и разпространители, съобщи гл. комисар.

Той уточни, че акцията по разбиването на наркобригадата е осъществена в много добра координация между полицията в Бургас и ГДБОП.

“Момчетата свършиха много добра работа. Поздравявам колегите от БОП-а и полицията в Бургас и Поморие, че са направили всичко възможно да се докаже наркоразпространението”, каза премиерът Борисов.
По непотвърдена информация става дума за групата на Мазния