Километрични опашки на граничния пункт с Гърция

Километрични опашки са се образували отново на граничния пункт с Гърция “Маказа”. Задръстването е започнало в обедните часове, когато колоната от автомобили на изхода на България е била над два километра. Основният поток преминаващи са автомобили на румънски граждани, съобщава Кросс.

За да се влезе в Гърция се е чакало близо два часа. На граничния пункт са работели и двете трасета, но въпреки това опашката е била голяма и се е наложило да бъде отворено още едно трасе.

По информация на Граничните власти трафикът по българо-гръцката граница е интензивен. На “Кулата” също има образувани опашки.

На българо-сръбската граница на ГКПП “Калотина” трафикът е засилен.
На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

На българо-турската граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

На българо-румънската граница на ГКПП Дунав мост – Русе на изход трафикът е интензивен за леки и товарни автомобили, има образувана около 3 км колона от чакащи автомобили. На ГКПП Дунав мост – Видин на изход има образувана 5 км. колона от товарни автомобили.

Във връзка с извършване на строително-монтажни дейности в района на ГКПП “Силистра”, ГД ”Гранична полиция информира гражданите, че за времето от 18.08.2016 г. до 20.09.2016 г. преминаването на пътни превозни средства през граничния пункт ще бъде затруднено.

ГДГП съветва при пътуване с МПС до Румъния и обратно, гражданите да избират маршрути през други гранични пунктове.