В процес на създаване е песента на България за Детската Евровизия 2016

В процес на създаване е песента, с която България ще бъде представена на Детска Евровизия 2016. По музиката и текста работи успешният певец и композитор Владимир Ампов-Графа, с продуцентското участие на БНТ. Песента е с работно заглавие „Вълшебен ден” и задачата на екипа на “Монте Мюзик” е да вплете в мелодията и текста послание за силата на детските мечти, които могат да превърнат света в по-добро и светло място за живеене. Лидия Ганева, която ще представи страната ни на международния песенен конкурс тази година, много хареса композицията и вече я подготвя.

Владимир Ампов-Графа бе част от журито на националната селекция “Децата на България са супер” и е запознат с гласовите характеристики на 10-годишната победителка, която зрителите безапелационно избраха след оспорвана надпревара.

„В момента Влади Ампов е един от най-актуалните композитори у нас. Доверихме се на него, водени от желанието новата песен за Детската Евровизия да бъде с модерно звучене и да е близка до вкуса на тийнейджърската аудитория.” – заяви Йоана Левиева-Сойър, изпълнителен продуцент на Детската Евровизия, цитира Кросс.

Премиерата на новата българска песента за Детската Евровизия ще бъде през месец септември. С нея 10-годишната харизматична певица ще представи страната ни в 14-то издание на песенния конкурс, който ще се проведе на 20-ти ноември в малтийската столица Валета.

Предстоящото телевизионно шоу ще бъде по-различно от познатите досега. За първи път спектакълът ще се реализира от три локации и ще започне в по-ранен час от обичайното – 17:00 часа местно време. Досега 15 държави са потвърдили присъствие в Детската Евровизия 2016. Участието си в надпреварата подновяват Полша и Кипър, които отново се завръщат в конкурса