Стартира кампания в подкрепа на българските производители

129272.picМинистерство на земеделието и храните стартира кампания в подкрепа на българските производители, която ще обхване територията на цялата страна. Инициативата ще се проведе във всеки от 28-те областни центрове. Тя ще представлява изложения на родни храни и хранителни продукти, под мотото „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО”‘.

Кампанията има за цел да подкрепи производителите в опазването и съхранението на традиционното производство у нас. Земеделието в страната и областта ни има дълбоки корени и като отрасъл заема значителен дял в националната и областната  икономика.

Инициативата цели да се даде възможност на българските производители да достигнат директно до повече потребители със своята продукция, като плодове, зеленчуци, подправки, билки , яйца и преработени земеделски продукти като сирене, кашкавал, хлебни продукти, пчелни продукти, рибни продукти, вина и други част от трапезата ни. С идеята ще се популяризира висококачествената, традиционна българска продукция, ще се насърчи българското производство на земеделски и преработени продукти.

Областна дирекция „Земеделие” – Бургас, има  изключително удоволствие да покани гражданите и гостите на град Бургас, да посетят   изложението, което ще се състои на 05.09.2016 г. на площад „Тройката” и в 18.00 ч. ще бъде официално посетено  от министър Д. Танева,  Д. Николов – кмет на общ. Бургас и Вълчо Чолаков-областен управител на област Бургас.

         Изложението  „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“   ще бъде организирано в  20 шатри за изложители . В тези шатри местни производители ще представят своята земеделска и хранително-вкусова продукция. За доброто настроенише на участниците и посетителите ще се погрижи  ПФ ансамбъл „Странджа” и фолклорен ансамбъл „ Просвета 1929” с. Люляково   .

Работно време на изложението „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“ е от 13:00 ч. – 20:00 ч.