Кметът Иван Алексиев официално откри новата учебна година

Под звуците на националния химн и с издигането на българския трибагреник започна днешният 15 септември във всички 12 училища на територията на община Поморие. Новата учебна година бе посрещната от 2397 ученици, като най-развълнувани бяха 312-те първокласници, за които пътуването в необятното знание тепърва започва.

„За мен е удоволствие, че в този празничен ден отново съм тук и виждам толкова усмихнати и уверени лица. Знаещият човек е можещ човек, затова на всички ви пожелавам успехи по дългия път, който ви предстои. Той не винаги е лек и отъпкан, но знам, че с търпение и упоритост заедно ще се справите!”,

така кметът Иван Алексиев поздрави всички присъстващи в двора на СОУ „Иван Вазов” Поморие.

Прочетен беше и поздравителен адрес от председателя на Общински съвет – Поморие Адам Адамов.

Кметът Алексиев сподели първия час в училище с учениците от 1 „а” клас, с класен ръководител г-жа Стефка Ангелова. Те и всички други първокласници в община Поморие получиха подарък – цветна книжка със специално послание от кмета и с пожелание да открият нови приятели и устремено да вървят по пътя към знанието, умението и успеха.

Във всички училища в общината, учебната година бе открита в присъствието на кметовете на съответните населени места, заместник-кметовете на община Поморие и служители от Дирекция „Образование, култура, туризъм, хуманитарни дейности и спорт”.

На добър час, ученици!