„Етър” победи „Поморие” с 2:1

В труден мач ОФК„Поморие” загуби от „Етър” /В.Търново/ с 1:2.

Поморийци започнаха добре на „Ивайло” и в 31-ата минута можеха да открият, но Ахмедов се размина с топката пред вратата. Още в следващата атака обаче възпитаниците на Георги Василев поведоха, след като Пепи Димитров пропусна топката за Николай Цветков и той с воле вкара за 1:0. Само след пет минути отборът на Поморие изравни, като защитникът Мартин Василев прати топката с глава в мрежата – 1:1. През второто полувреме, в 54-та минута падна  вторият гол за „Етър”. Николай Цветков би от фаул, вратарят Тодоров изпусна топката и Стефан Неделчев отблизо я довкара – 2:1. Поморийци не се предадоха и в 68-та минута остър удар на Ахмедов принуди вратаря Акалски да боксира, а  вратарят на „Етър” спаси опасен удар на гостите. В 82-ата минута Чавдар Ивайлов нахлу опасно по левия фланг и почти от аутлинията извади топката към Цветков, чийто удар бе спасен от вратаря. Шест минути преди края резервата на „Поморие” Иван Колев получи червен картон за удар без топка и отборът остана в намален състав.

До края на срещата, въпреки усилията на гостите, резултатът остана непроменен и “Етър” /Велико Търново/ запази I-то място.

В следваща среща отборът на ОФК “Поморие” посреща на своя стадион в  Поморие отбора на ПФК “Ботев” /Враца/ на 25.09.2016 г. /неделя/,  от 17:00 часа, като преди това в морско дерби за Купата на България Поморие гостува на отбора на ОФК “Несебър” на 21.09. /сряда/ от 16:00 часа на стадиона в гр. Несебър.