Емил Илчев шести в света

emo1

В периода 04.10 – 09.10.2016 година се проведе 38-мото световно първенство по канадска борба в гр. Благоевград в зала “Скаптопара”. Над 1300 състезатели от 60 държави премериха сили в шестте състезателни дни в различни дивизии и категории.

Представител от клуб „Железни ръце“ бе Емил Илчев. Той се състезава в една от най-силните категории при мъжете до 100кг.След много тежки схватки на сцената останаха последнитри двойки участници. Жребият определи Илчев да се изправи пред световния шампион Георгий Джеранов от Казахстан. Борейки се до предела на силите си и с травма на коремен мускул получена от предходния двубой със състезател от Египет той остана на шестото място като нареди името си и България до водещите страни в този спорт Русия, Украйна, Казахстан и Грузия. Българският национален отбор спечели общо 45 медала.

Световното първенство бе открито от кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, а Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в награждаването на победителите и получи златния орден на световната организация за заслуги към развитието на спорта в страната.

emo2

4

scena3