Задържаха бракониери

На 13.10.т.г. около 02.00 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за това, че частни охранители, отговарящи за гористата местност на Държавно ловно стопанство – Несебър, открили в района на горски път на около километър след местност “Горската барака” в посока Обзор л.а. ”Ситроен”, с бургаска регистрация. При опит да бъде извършена проверка, водачът на автомобила побягнал в гората. В близост до „Ситроена„ е забелязано убито диво животно / дива свиня/, а до него втори мъж, който пресегнал през отворения преден десен прозорец на автомобила и вземайки ловна пушка, произвел изстрел, след което побягнал в гората.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, като при извършения оглед е намерена гилза от ловен патрон, както и ловна пушка, собственост на 43 -годишния К.Х. от Свети Влас. Проведени са множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, като е констатирано, че произвелият изстрела е  34- годишния Ж.С. от Свети Влас, а водач на автомобила е Д.П., 40 -годишен от Свети Влас.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Случаят е докладван на Районна прокуратура – Несебър, като продължава работата по документиране и доказване на цялостната престъпна дейност на лицата.