Татяна Дячкова с нови успехи на шосейните пробези

tatiana

Състезателката на СК „Атлет 2004” -Поморие Татяна Дячкова постига нови успехи  на шосейните пробези. След бронзовия медал, спечелен на шосейния пробег „Карнобат” на 4 км, бегачката на средни и дълги разстояния  от Поморие записа нов успех. На лекоатлетическия крос „Варна 2016” във възрастова група девойки старша възраст, талантливата атлетка извоюва сребро на 3000 м. Татяна Дячкова преодоля разстоянието за 10.48.88 мин. Съотборникът й Стоян Стоянов финишира в групата на юноши младша възраст на 15 позиция с време 10.49.26 мин.

Въпреки че коронната дисциплина на Татяна Дячкова е 800 метра, в началото на годината тя се окичи с бронзовото отличие от Държавното първенство по крос кънтри в Луковит. Единадесетокласничката в ПГЕЕ „К. Фотинов” финишира с трето време на 100 м по време на турнира „Никола Вълчанов” в Габрово.

Треньор на поморийските атлети е областия координатор на Бургас, Ямбол и Сливен към Министерството на младежта и спорта – Атанас Атанасов,който  е на този пост преди месец. Преди това бившият бегач на дълги разстояния беше председател на СК „Атлет 2004”в Поморие. Новият шеф е Мая Жекова.

В началото на месец ноември поморийските състезатели ще вземат участие в крос „Ямбол”.