Хванати да шофират след употреба на алкохол и наркотици

На 21.10.т.г. около  12.00 ч. в района на бл. 49 в к-с «Изгрев»,служители от Пето РУ – Бургас спрели за проверка л.а. «Фолксваген Голф», управляван от 22- годишния Х.С. от с. Косовец, общ. Поморие, като констатирали, че същият шофира след употреба на наркотични вещества /канабис/, съобщават от полицията. Х.С. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. При извършената проверка е намерено и иззето и топче с марихуана, собственост на спътника на Х.С. – О.Ю., 17- годишен от с. Страцин, общ. Поморие. Работата по случая с притежаваната марихуана продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 22.10.т.г. около 23.30 ч. на поморийската улица «Търговска», служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «БМВ 528», с бургаска регистрация, управляван от 29- годишния П.П. от Поморие, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.34 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23.10.т.г. около 01.00 ч. в района на «Старият възел» до бл. 1 в Слънчев бряг, служители от Районно управление – Несебър извършили проверка на 19- годишния А.А. и 18- годишния М.Р., и двамата от с. Белодол, общ. Поморие, като намерили и иззели по едно топче с марихуана. А.А. и М.Р. са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.