За какво настояват от Национална асоциация “Българско Черноморие”

Публикуваме без редакторска намеса  съобщение от УС на Национална асоциация “Българско Черноморие”.

Разликата между робите и свободните хора е една – свободният човек притежава собственост (недвижима, интелектуална, професионална квалификация и т.н.). Робите притежават нищо или нещо съвсем малко, с което да не умрат от глад.

На 24.11.2016г. в София собственици на имоти, инвеститори и работещи в сферата на строителството излязоха на протест против кражбата на тяхната собственост. Срещу тях излязоха хора, които пожелаха да използват техните имоти за лична изгода – да имат гледка за един милион, да имат полянки или в най-лошия случай „паркове“ с размер 500 кв.м. Не е лошо да искат това. Отвратителното е, че не желаят да си платят.

По същата логика и братята роми трябва да излязат с искане да заживеят в апартаментите, на тези които притежават такива, защото и те искат обзаведени апартаменти, студена и топла вода, канализация, парно, електричество и т.н. Искащите полянки и братята роми могат да се обединят под общото знаме на „природозащитници“. Едните да запазят полянките, а другите ще намалят необходимостта от строителство на нови жилищни сгради в София. Този хаос не би бил възможен, ако държавата не се намесваше все повече и повече в една от първите осъзнати дейности на човек – търговските взаимоотношения.

Държава, в която хората нямат гарантирана частна собственост се доближава до устройството на робовладелска държава. Полугарантирани права за свободни хора, полустабилност на административните актове, полуурбанизация, полустопанисване на околната среда, с две думи полухора – полудържава. Кой ни наби в главите на нас българите, че “полу” е много добре и защо ние го харесахме? – трябва всички да си помислим.

На 24.11.2016г. министърът на туризма в оставка г-жа Ангелкова съобщи още една полуновина – в Закона за туризма се създава облекчен режим за изграждане на ски писти, лифтове и ски влекове. Браво, много добре! Но уважаемата министър в оставка не съобщи другата част от полуновината, че това беше изтъргувано срещу възможността да се създават катуни от палатки, кемпери и каравани върху морските плажове и защитените дюнни местообитания без задължение за пречистване на води и осигуряване на минимални хигиенни условия. Полуминистър, полутуризъм, полуекология! Компромисните решения не са равнозначни на полурешенията.

Ние, от Национална асоциация “Българско Черноморие’, настояваме:

– Чл. 17, ал. 3 от Конституцията на Република България да се спазва, независимо от каквито и да е обстоятелства, за да не седи както до сега, като лозунг самата Конституция;

– Настояваме стопанисването на околната среда да се извършва единствено и само от собственика на имота;

– Настояваме за условия, които да създадат богати свободни хора изграждащи свободно общество. Приветстваме всяка публична изява на обединените свободни хора.